Monday, 12 March 2012

A great thing when i know you!! :)

Tetibe teringat kisah mase sem 1 dulu bile nk update blog nie..huhu..tataw nak cakp camne kan tapi mase first person that i had meet nie..thats a very great thing in my life..i know him after done the orentasi at my college..actually, we're from the same mentor kat kolej..mase kiteorang orentasi dulu macam tak kenal pun..maklum lah baru masuk kan so masing2 segan lagi dan tak bertegur sape lagi laa..ceritanye bermula macam nie...selepas seminggu habis orentasi kolej,ade sorang boy nie tetibe text me..


"that boy": hye..boleh kenal tak??
"me": sape nie??
"that boy":aku budak same mentor ngan ko..
"me":same mentor ngan aku??sape??
"that boy": aku Arie..
"me":mane ko dapat no fon aku??tetibe aku cam nak marah lak mase tnye tu
"that boy":aku ambik dari acap..(acap tu pun budak mentor kiteorang gak)
"me": owh ok..
"that boy":marah ke??lau marah aku buang je no ko nie
"me":urm tak payah buang laa.sje je tnye..


Bermula nye hari tu,aku ngan die terus contact je..tetibe bile kuliah dah start,,dapat taw die same kelas pulak ngan aku..huhu..tataw nak cakap camne..aku rase cam malu pun ade..yela kan..mesej2 ngan die, tengok2 bole same kelas pulak..hahaha...bile dah same kelas tu,kiteorang selalu gak laa dapat satu group assignment yang same..urm tataw laa nak cakap camne..sejak kteorang kenal tu cam selalu gak laa contact each other..macam da couple lak mase tu tapi tak couple pun..bile daa selalu contact nie, mula laa satu perasaan timbul dalam hati aku nie..aku rase macam aku sayang laa kat die kan..ape lagi..kadang bile  mesej tu aku cakap aku sayang kat die..die pn cakap die sayang kat aku tapi kteorang tak couple pun...ade satu hari tu kteorang wat cam giler lak nak pakai baju same..huhu..die yang nak camtu..


"that boy":esok kite pakai baju same nak??
"me":huhu...boleh je
"that boy":u ade baju warne ape??
"me":u ade baju warne biru??i ade baju warne biru..
"that boy":ok..esok kite pakai baju warne biru ek
"me": ok  :)


hahaha...bile ingat balek kan kisah mase kteorang kenal nie cam lawak gak tapi cam sweet pun ade..yeke sweet??huhu..ntahla kan..sejak hari tu,,die lah yang jadi teman dalam hidup aku nie and i love him so much..no one can take him from me..if i can't get him,no others can get him also..thats my promise.. thats why untill now,i dont care what others said to me..the most important for me is "i just want him in my heart"...
so, that's all my story when the first time i know him in my life.. :)

2 comments:

  1. tade laa k.adeen..sje jela..bese laa remaja kan..huhu

    ReplyDelete